image/svg+xml

Press release 2022-05-20


ISR tecknar avtal med Gerresheimer för omfattande produktion av IcoOne näsinhalatorer för kliniskt bruk.

 ISR har tecknat ett avtal med det tyska företaget Gerresheimer för storskalig produktion av IcoOne nasal inhalator, för dess fas III-studie av dess torrpulver Covid-19-vaccin. Gerresheimer är ett etablerat företag med global kapacitet för tillverkning av medicinsk plast, system och medicinsk plastutrustning.

 "Vi har tecknat ett mycket viktigt avtal för att kunna producera tillräckligt stora kvantiteter av nästa generations inhalator, för att täcka behoven i våra sena utvecklingsstudier och vårt pivotala fas III-program. Detta avtal öppnar också dörren för ytterligare samarbeten med Gerresheimer, för att producera tillräckliga mängder av vår inhalator för att säkra vår kommersiella leveranskedja och den globala lanseringen av vårt spännande torrpulver SARS-CoV-2-vaccin.” kommentar Ola Winqvist, VD för ISR.

"Vi är glada och entusiastiska över att kunna stödja ISR med vår höga expertis inom utveckling, industrialisering och tillverkning av läkemedelsleveransanordningar. Med vår årliga produktion på mer än 100 miljoner inhalatorer är vi den idealiska partnern för ISR, säger Manfred Baumann, Global Executive Vice President Sales & Marketing, Administration & TCC, Gerresheimer Medical Systems.

ISR går nu in i en ny fas och säkrar de långsiktiga partners som behövs för att producera sitt vaccin för fas III och marknaden. Iconovo startar nu del två av det tidigare undertecknade samarbetsavtalet. Försöksutredarna lämnade nyligen in klinisk dokumentation till BMRC (Ethics) för att starta fas I/II-vaccinationsstudien och personalen i ISR´s kliniska team har etablerat goda arbetsrelationer med alla inblandade för denna fas I/II-studie i Dhaka. För fas III-studien driver Gerresheimer nu designen för tillverkning, formtillverkning och tillverkning av näsinhalatorn.

Contact


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ola Winqvist, CEO
ISR Immune System Regulation Holding AB (publ)
Email: info@israb.se

 

Address:
Retsius väg 11
171 65 Solna, Sweden

About ISR


Om ISR Immune System Regulation Holding AB (publ)
Om ISR Immune System Regulation Holding AB (publ) ISR är ett innovationsdrivet läkemedelsutvecklingsbolag inom immunterapi. Bolagets affärsidé är att omvandla preklinisk immunologisk forskning till klinisk prövning för att med hjälp av ett stimulerat immunsystem bekämpa kroniska infektioner som HIV, HBV och cancer genom att utveckla bolagets pipeline av immunstimulerande Immunolider och Immunoherliner och ta vara på immunsystemet genom att utveckla designande vaccin.
ISR är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har sitt huvudkontor i Solna. Se www.israb.se för mer information.

www.israb.se       
Aktien                      
Ticker: ISR              
ISIN-kod: SE0008212195

 Gerresheimer är den globala partnern för apotek, bioteknik, hälsa och kosmetika, med ett mycket brett produktspektrum för läkemedels- och kosmetikaförpackningar, såväl som läkemedelsleveransanordningar. Företaget är en innovativ leverantör av lösningar som sträcker sig från koncept till leverans av slutprodukten. Gerresheimer når sina ambitiösa mål genom en hög grad av innovationsstyrka, industriell kompetens, samt koncentration på kvalitet och kundfokus. Gerresheimer litar på ett omfattande internationellt nätverk med många innovations- och produktionscentra i Europa, Amerika och Asien när de utvecklar innovativa och hållbara lösningar. Med cirka 10 000 anställda producerar Gerresheimer nära kunden över hela världen och genererar en årlig omsättning på mer än 1,4 miljarder Euro. Med sina produkter och lösningar spelar Gerresheimer en central roll för människors hälsa och välbefinnande.

Mangold Fondkommision AB är bolagets Certified Adviser och nås på +46 8 503 01 550. E-post: ca@mangold.se