image/svg+xml

Press release 2021-11-11


ISR Vaccine AB signerar samarbetsavtal med Icosagen för vaccinpipeline

ISR Vaccin AB, dotterbolag till ISR Immune System Regulation Holding (publ) har idag signerat samarbetsavtal med Icosagen, Estland som en naturlig fortsättning på det MoU som tidigare tecknats. Med det ingångna avtalet säkrar ISR bolagets vaccinpipeline med utveckling av vaccin targets för inte bara varianter av SARS-CoV-2 utan också vaccin mål för andra luftvägsvirus som influensa och RSV.

Som ett led i uppbyggnaden av vaccinbolaget så ger oss avtalet med Icosagen plattformen för att snabbt kunna anpassa vaccin mot SARS-CoV-2 varianter och möjligheten att utveckla vaccin mot andra luftvägsvirus. I samarbete med de kompetenta teamet från Icosagen så kan vi ta plats som en aktör i vaccinmarknaden med vårt unika uppbyggnad av vaccin för inhalation”, kommenterar Ola Winqvist, VD ISR.

Jag hoppas verkligen att detta kommer att bana väg för ett fruktbart samarbete i utvecklingen av SARS CoV-2-vaccin och även ha en inverkan för de framtida ansträngningarna att ge ett stort bidrag till att skydda människors liv”. Kommenterar Mart. Ustav PhD , Professor, VD för Icosagen group


Denna information är sådan som ISR är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-11-11 10:54 CET.

Contact


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ola Winqvist, VD
ISR Immune System Regulation Holding AB (publ)
Email: ola.winqvist@israb.se
Phone: +46 (0) 70 542 79 39

Address:
Retsius väg 11
171 65 Solna, Sweden

About ISR


Om ISR Immune System Regulation Holding AB (publ)
ISR är ett innovationsdrivet läkemedelsutvecklingsbolag inom immunterapi. Bolagets affärsidé är att omvandla preklinisk immunologisk forskning till klinisk prövning för att med hjälp av ett stimulerat immunsystem bekämpa kroniska infektioner som HIV, HBV och cancer genom att utveckla bolagets pipeline av immunstimulerande Immunolider och Immunorheliner och ta vara på immunsystemet genom att utveckla designande vaccin. Bolaget har sitt huvudkontor i Solna
ISR är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har sitt huvudkontor i Solna. Se www.israb.se för mer information.

www.israb.se       
Aktien                      
Ticker: ISR              
ISIN-kod: SE0008212195

Mangold Fondkommision AB är bolagets Certified Adviser och nås på +46 8 503 01 550. E-post: ca@mangold.se

Om Icosagen

Icosagen är en forskningsdriven kontraktsforskningsleverantör för biofarmaceutiska och biotekniska industrier, som erbjuder skräddarsydda tjänster för antikroppsutveckling, rekombinant proteinproduktion såväl som off-the-shelf diagnostiska reagenser. Icosagens personal är högutbildad och erfaren och tillåter personliga lösningar med utmanande projekt där standardmetoder inte räcker till.

För mer information, vänligen kontakta:

Mart Ustav, grundare och VD för Icosagen

e-post: mart.ustav@icosagen.com

Tfn:  +372 522 5418

www.icosagen.com