image/svg+xml

Press release 2021-12-02


ISR Vaccine AB tecknar avtal med Oncovir Inc för tillverkning av adjuvans till ISR SARS-CoV-2 vaccin

ISR Vaccine AB har idag tecknat ett kontrakt med det amerikanska företaget Oncovir Inc. för rättigheterna att använda deras adjuvans Hiltonol® i SARS-CoV-2-vaccinet, och deras assistans att genomföra tekniköverföring till CMO-företag för storskalig GMP-produktion.

Det välanvända adjuvansen från Oncovir passar bra ihop med vår vaccinformulering, som tillsammans med fullängdsspike efterliknar den naturliga SARS-CoV-2-infektionen med induktion av antikroppar och ett starkt T-cellssvar. I våra prekliniska studier har vi blivit mycket imponerade av adjuvantets stimulerande riktning och av avsaknaden av biverkningar i de doser som används vid administration via luftvägarna”, kommenterar Ola Winqvist, VD ISR.

I och med tecknandet med Oncovir har ISR säkrat ytterligare en komponent och deras storskaliga produktion som förberedelse för den kliniska fas III-prövningen och för marknadsfasen. Den nasala inhalationsvaccinationen använder naturligt spikeprotein, tillsats av ett adjuvans i en formulering presenterad för immunsystemet i luftvägarna som inducerar ett starkt lokalt slemhinneimmunsvar.
 

"Vi ser en utmärkt potential med kombinationen av Poly-ICLC och ISRs spikeprotein för att hantera den pågående SARS-CoV2-pandemin. ISR har ett fantastiskt team och vi ser fram emot detta samarbete”, kommenterar Andres M. Salazar, VD för Oncovir


Denna information är sådan som ISR är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-12-02 09:00 CET.

Contact


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ola Winqvist, VD
ISR Immune System Regulation Holding AB (publ)
Email: ola.winqvist@israb.se
Phone: +46 (0) 70 542 79 39

Address:
Retsius väg 11
171 65 Solna, Sweden

About ISR


Om ISR Immune System Regulation Holding AB (publ)
ISR är ett innovationsdrivet läkemedelsutvecklingsbolag inom immunterapi. Bolagets affärsidé är att omvandla preklinisk immunologisk forskning till klinisk prövning för att med hjälp av ett stimulerat immunsystem bekämpa kroniska infektioner som HIV, HBV och cancer genom att utveckla bolagets pipeline av immunstimulerande Immunolider och Immunorheliner och ta vara på immunsystemet genom att utveckla designande vaccin. Bolaget har sitt huvudkontor i Solna
ISR är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har sitt huvudkontor i Solna. Se www.israb.se för mer information.

www.israb.se       
Aktien                      
Ticker: ISR              
ISIN-kod: SE0008212195

Mangold Fondkommision AB är bolagets Certified Adviser och nås på +46 8 503 01 550. E-post: ca@mangold.se

Om Oncovir

Oncovir, Inc är ett läkemedelsföretag baserat i Virginia, USA, dedikerat till utvecklingen av nukleinsyrabaserade kliniska terapier för cancer, infektionssjukdomar, immunförsvar och degenerativa sjukdomar. Vi marknadsför Hiltonol® (Poly-ICLC) som en experimentell viral mimik och bred aktivator av medfödd och adaptiv immunitet